/ СИДП
Да се засили индивидуалния лов в района на Тервел, поиска от ловните дружини в общината инж. Тервел Стефанов от Североизточното държавно предприятие.

В Смолянско със спешни мерки срещу Африканската чума, започва дезинфекция на ГКПП „Златоград“

Той и експерти от ловното стопанство и ОДБХ проведоха обучение с ловците от региона. Целта на кампанията е да се намали плътността на дивите свине от 0,3 до 0,5 броя на 100 хектара, каквото е изискването в заповедта на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

12 са вече огнищата на Африканска чума

В района на стопанството през пролетта бяха регистрирани няколко случая на африканска чума, но горските заедно с ловците успяха да се справят със ситуацията и да спрат разпространението на заразата в останалата част на страната.

Потвърдиха две нови огнища на Африканска чума в област Русе

Хората от дружините в региона вече са свикнали да вземат проби и то по възможно най-добрия начин, за да улеснят и ветеринарните лекари от обслужващата лаборатория във Варна.

Установиха ново огнище на Африканска чума по свинете в област Плевен

По време на срещата ловците предложиха, след като заработи мобилното приложение „Лов“, само няколко човека от всяка дружина да се обучат да работят с него и да се регистрират в системата.

Евтаназират всички домашни прасета и в Мизия

Според тях, това ще доведе до по-малко грешки и до събиране на по-точни данни за всяка отстреляна дива свиня. Готов е графикът за обходите на ловните райони. На територията на поделението всекидневно се правят проверки, за да може да се реагира бързо и адекватно ако бъде открито мъртво или болно животно.