БСП сезира прокуратурата за рухналата зала по щанги
БСП сезира прокуратурата за рухналата зала по щанги / netinfo
БСП сезира прокуратурата за рухналата зала по щанги
25167
БСП сезира прокуратурата за рухналата зала по щанги
  • БСП сезира прокуратурата за рухналата зала по щанги

Народният представител от Добрички регион Петър Димитров и общинските съветници от БСП в Добрич ще сезират прокуратурата и министърът на спорта Свилен Нейков за обстоятелствата около рухването на залата по вдигане на тежести в града.

Дарик припомня, че залата се срути на 14 януари 2009 година при изкопни работи на хотел със спортно-възстановителен център. Инвеститор на строежа е фирма „Изида", чийто собственик е Младен Матеев - председател на спортната комисия в Общинския съвет. Изпълнител е добричката фирма „Добруджа билдинг".
Изпълнителят, инвеститорът и надзорниците на строителния обект бяха глобени от РДНСК в размер на близо 15 000 лева.

Бяха изготвени и две пазарни оценки на обекта - едната, направена от независим лицензиран оценител в размер на 45 490 лева, а другата, изготвена по поръчка на Изида"  за 29 500 лева.
Сградата е публична общинска собственост, част от капитала на общинското дружество "Спортни имоти".
 
Междувременно на мястото на рухналата зала стартира строеж на басейн, инвеститор на който отново е фирма „Изида".

От БСП ще настояват прокуратурата да провери кой, защо и на какво основание строи на общинския терен. Общинският съветник от БСП Диян Дяков обясни, че няма решение на Общинския съвет за отдаване на терена под наем. Социалистите са категорични, че залата трябва да бъде възстановена. Въпреки това в бюджета за 2010 година нямало заделено перо за възстановяването й. Червените съветници ще отправят и запитване към кмета Детелина Николова за съдбата на залата.
Помолен за коментар на ситуацията, собственикът на „Изида" -  Младен Матеев бе лаконичен пред Дарик, че обвиненията срещу него са безпочвени.

Още по темата можете да чуете от Петър Димитров в прикачения файл.