Блокират пътища срещу отварянето на магазин по изпълнителни дела
Блокират пътища срещу отварянето на магазин по изпълнителни дела / netinfo

Пътят Добрич - Варна ще бъде блокиран за час на 29 декември, ако частният съдебен изпълнител Слави Сербезов не затвори магазина си за движими вещи по изпълнителни дела, съобщи в ефира на Дарик Добрич Светлозар Николов - председател на Националната Асоциация на българския бизнес и Организацията за обществена самозащита „Едно". Според Николов отварянето на търговски обект от частен съдебен изпълнител е закононарушение, за което ще сезира прокуратурата и Камарата на частните съдебни изпълнители.

„86% от българските граждани са кредитополучатели, има ръст на безработицата и фалити на предприятия. Недопустимо е когато гражданите и фирмите са в затруднено положение заради това, че банките вдигнаха едностранно лихвите, съдия - изпълнителите да ги притискат по подобен начин" - коментира Николов.

„Категорично съм спазил буквата на закона и отварянето на магазина не противоречи по никакъв начин на задълженията ми на частен съдебен изпълнител" - обясни за Дарик Слави Сербезов. Той подчерта, че подобен магазин е дори в полза на длъжниците, защото условията по продажба на вещите са по-изгодни за тях.

Магазинът за движими вещи по изпълнителни дела в Добрич ще отвори врати в средата на януари и е първият по рода си в страната.