Баща и син ще бъдат съдени за измама
Баща и син ще бъдат съдени за измама / netinfo

Баща и син от добричкото село Победа ще бъдат съдени за измама, съобщиха от Районна прокуратура Добрич. Обвиняеми са Стефко Марианов Христов - на 37 години и неговият баща Мариан Христов Митев - на 60 години. Двамата измамили самотноживеещ възрастен мъж от село Ловчанци.

През юни, 2008 година пострадалият имал работа в Добрич и там се запознал със сина, който се представил под името Николай. Възрастният мъж споделил, че има кредит, който не може да погасява и затова е принуден да продаде част от животните си. Измамникът веднага заявил, че е готов да помогне с пари на заем, но трябва да отидат до жилището му в село Паскалево. Там пострадалият се запознал и с бащата, който се представил като Марин. По време на посещението бащата излязъл за около час, а след като се върнал заявил, че кредитът вече е погасен. За услугата пострадалият им дал 5 овце и 3 агнета.

Два месеца по-късно възрастният мъж споделил, че иска да си купи малък апартамент в Добрич. Двамата обвиняеми отново се намесили, довели го в града, където му показали апартамент в новопостроена кооперация. Пострадалият харесал жилището и продал 33 дка земеделска земя, за да си го купи. От продажбата спечелил 14928 лева, като дал на обвиняемите 13800 лева. Измамниците го уверили, че парите ще стигнат.

Двамата използвали сумата, за да наемат кафене в центъра на село Победа, ремонтирали го, регистрирали фирма и започнали да търгуват.

Сега синът, който е извършил измамата в условията на опасен рецидив може да получи присъда от 3 до 10 години затвор. Стефко Христов е осъждан 10 пъти, като по-голямата част от присъдите са за кражби.

Бащата Мариян Митев е неосъждан. Сега го заплашва затвор от 1 до 8 години затвор.