Атака ще има кандидат-кметове в 5 от 8-те общини в региона
Атака ще има кандидат-кметове в 5 от 8-те общини в региона / Дарик Добрич

Партия Атака издига за предстоящите местните избори кандидати за кметове в 5 от 8-те общини в Добричка област - Балчик, Каварна, Генерал Тошево, Добрич и Добричка.
Партията ще има листи с кандидати за общински съветници във всички общини с изключение на Тервел, където ще подкрепи кандидатурата на настоящия кмет от БСП Живко Георгиев и листата на социалистите.

Както Дарик вече съобщи в Добрич в битката за кмет ще влезе областният координатор на партията Атанас Атанасов. Неговата кандидатура е подкрепена от местните организации на Зелената партия, Българската левица и Комунистическата партия на България.

Атанас Атанасов ще оглави и листата за общински съветници, в която влизат общо 38 души. На второ място е Десислава Димитрова, настоящ общински съветник и член на ръководството на местната партийна структура, трети е Явор Георгиев - председател на младежката организация на Атака. Четвъртото място в листата е отредено за Георги Иванов от Българската левица, който ще представлява и Зелената партия. Пети е преподавателят по литература Драгомил Георгиев от гражданската квота, шести Илиян Колев, също от гражданската квота, а седмото място заема Енчо Енчев от Комунистическата партия на България.

В Генерал Тошево Атака издига за кмет председателят на местната си структура Димчо Кръстев. В Каварна за кметския пост ще се бори Георги Йорданов – предприемач в частния сектор. Атака се надява на достойно представяне в тази морска община, базирайки се на добрите резултати, постигнати на последните парламентарни избори.

В Балчик в кметската надпревара ще се включи общинският председател Ивелина Колева. Атака ще участва в изборите за кмет и в община Добричка, но името на кандидата, по негово желание, ще бъде обявено след официалната му регистрация в ОИК.