5 кандидати в конкурса за проектант на депото в Стожер
5 кандидати в конкурса за проектант на депото в Стожер / netinfo

Днес изтича срокът, в който се приемат оферти за участие в конкурса за избор на проектант за депото край село Стожер, съобщи кметът на Добрич Детелина Николова. До края на миналата седмица 5 фирми са закупили тръжни книжа за участие в конкурса. По думите на Николова сред кандидатите има и представители на чужди фирми.

Конкурсът се организира от създаденото за изграждане на депото сдружение „ Управление на отпадъците-регион Добрич”. Офертите ще се оценяват от комисия, определена от сдружението. Изборът на проектант вероятно ще бъде направен до края на февруари, заяви Детелина Николова, която е председател на сдружението.

Идеята е в рамките на 3 месеца да има готов проект, след което ще се премине през необходимите съгласувателни процедури с МОСВ за получаване на комплексно разрешително за депониране на отпадъци. Вероятно до началото на идната година ще бъде подготвена апликационна форма, с която да се кандидатства за финансиране пред оперативна програма „Околна среда”, прогнозира Детелина Николова.

В прикачения файл чуйте какво още каза по темата кметът Детелина Николова: