/ iStock/Getty Images
През изминалата седмица във ваксинационните кабинети в областта общо са били имунизирани срещу COVID-19 480 лица - медицински специалисти, персонал и потребители от социални институции, педагогически и непедагогически персонал, съобщиха от Регионална здравна инспекция.

Оттам обобщават, че за периода от 8 до 14 февруари в областта са регистрирани и проучени общо 46 случая. От тях - медицински специалисти общо 4 (3 лекари; 1 медицинска сестра); учители - 5, помощен персонал - 1, ученици - 2.
 
Карантинирани като контактни са 23 деца от трета група на ДГ № 23 в Добрич. Организирано е изследване на персонала с бързи антигенни тестове в посочената детска градина. Като контактни под карантина през изминалата седмица са поставени и 10 деца и 1 лице от персонала от подготвителна група на ДГ "Здравец", Балчик; 22 ученици от осми „а" клас на ПГЗ в Генерал Тошево и 10 деца и 2 лица от персонала в ДГ с. Ангеларий, община Тервел.
 
През горепосочения периода общият брой изследвани с PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната са 269. Общият брой карантинирани лица за областта, е 188.

От потвърдените 46 случая през периода, 15 са хоспитализирани, от тях 4 в ОАИЛ.