4 сигнала от Добрич ще разгледа Комисията по жалби към НС
4 сигнала от Добрич ще разгледа Комисията по жалби към НС / снимка: Валентина Добринчева
4 сигнала от Добрич ще разгледа Комисията по жалби към НС
20250
4 сигнала от Добрич ще разгледа Комисията по жалби към НС
  • 4 сигнала от Добрич ще разгледа Комисията по жалби към НС

Комисията по жалбите и петициите на гражданите към Народното събрание проведе приемна в Добрич. Тя бе първа такава за града ни в рамките на мандата на 40-то НС. Присъстващите 5-ма от общо 13 членове на комисията изслушаха 4 жалби и получиха една петиция. Една от подателките бе майката на загиналия в трагичния случай в Кербала, Ирак, добрички редник Свилен Киров. Тя е депозирала предложения за изграждане на паметник, както и търсене на вариант за по-добро обезщетяване на близките на починалия, каза зам.-председателят на комисията Рупен Крикорян.

Общо от Добрички регион от 2005 до 2009 са постъпили 30 жалби, съобщи депутатът от 8-ми многомандатен избирателен район Мима Василева. Според комисията е намерено разрешение на 65% от случаите. Повечето касаят въпроси в земеделието, в отношенията с местната или съдебната власт, в образованието.

Вниманието на комисията е привлякъл един сигнал в областта на образованието, където група учители се жалват от реда и междуличностните отношения в СОУ „Л. Каравелов" в Добрич. Те протестират и срещу системата на делегираните бюджети. Мима Василева и Рупен Крикорян обещаха да придвижат случая още в рамките на този мандат до 25 юни. Те подчертаха, че казусите, които гледа комисията по жалбите и петициите, се работят от специалисти и делата не приключват с мандатите на НС, а има добра приемственост.

Комисията има приемна за граждани всеки вторник от 10.00 до 13.00 часа в сградата на Народното събрание. Приемът става след предварително записване на тел. 02 / 939 30 11.

Чуйте повече за работата на комисията за периода 2005 - 2009 г. от Мима Василева и Рупен Крикорян, както и мнение за получените в Добрич жалби - в аудиото.