Злополуката стана следобяд днес.
Злополуката стана следобяд днес. / Снимка: Лалка Димитрова
Загиналите са пенсионери, връщали се от събор
Пет станаха жертвите от катастрофата на изхода на Бургас. Тежко ранена в автомелето жена издъхна. Припомняме, че касапницата бе допусната на една от най-рисковите отсечки в района- над магазин „Джъмбо” Злополуката станала към 13.55 часа днес. на пътя Бургас – кв. „Ветрен”, в района на км. 488 +0. Инцидентът е предизвикан, след като лек автомобил „Фиат Пунто”, с бургаска регистрация, управляван от 68- годишна жена, навлиза в насрещната пътна лента, по която пътуват коли от Бургас в посока София. Последвал челен сблъсък с „Рено Сценик”, със софийска регистрация, управляван от 46 годишния В.А. от София. При инцидента е засегнат и още един лек автомобил – „Опел Корса”, с кърджалийска регистрация. Той е управляван от 42 годишния Я.С.
Във фиата са се придвижвали две жени две жени – на 74 и 62 години и двама мъже – на 87 и 78 години, които заедно с 68 годишната водачка загубили живота си / четирима от тях починали на място, а една от жените починала впоследствие в болницата от нараняванията си. Възрастните хора са се прибирали към Бургас от тракийски събор.
Водачът на реното е настанен за лечение в отделение „Реанимация” на болница „Бургасмед” с травма на главата, травматичен шок и фрактура на левия крак.
Движението в пътната отсечка продължава да е затруднено, като трафика се отбива през надлез „Джъмбо” в посока „ЛУКОЙЛ”, с. Свобода, Камено и автомагистрала „Тракия”.