Директорът на Вечерната гимназия в Бургас Галина Златанова
Директорът на Вечерната гимназия в Бургас Галина Златанова / netinfo
Директори, учители и прокурори са възпитаници на единственото в Бургаска област училище, което дава втори шанс за завършване на средно образование
Как вечерната гимназия ще отбележи 70-та си годишнина
96102
Как вечерната гимназия ще отбележи 70-та си годишнина
  • Как вечерната гимназия ще отбележи 70-та си годишнина
С поредица от културни инициативи, чиято кулминация ще бъде на 2 май с голям концерт в Дом на НХК вечерната гимназия "Захари Стоянов" в Бургас ще отбележи тази година своята 70 годишнина. Срещи с млади поети и известни бургаски писатели са част от събитията, както и изложба с авторски произведения на бивши и настоящи възпитаници на училището. "Искаме да се постараем да превърнем тази годишнина в истински празник за бивши и настоящи преподаватели и ученици. През годините от както съм директор на гимназията се опитвам да се боря със схващането, че възпитаниците на Вечерното са едва ли не нереализирани хора в обществото. Това е невярно и унизително мнение. Нашата гимназия са завършили много успешни хора, които днес са преподаватели, директори, прокурори. През годините съм ставала свидетел на успешната реализация на много талантливи и всеотдайни хора", разказа в ефира на Дарик директорката на Вечерната гимназия „Захари Стоянов” Галина Златанова.  Тя допълни, че за големия концерт на 2 май ще пристигнат и партньори на училището от Турция и Гърция. 
Г-жа Златанова изрази надежда за празниците на 2 май да бъдат събрани средства от дарители. "Радваме се на помощта на бивши ученици, които не щадят усилия и помагат. За жалост за да реализираме концерта ще ни е нужна финансова помощ. Надявам се, да се намерят хора, които биха помогнали за такава кауза", каза още Златанова. 
Повече по темата, чуйте в звуковия файл: