/ Снимка: ГЕРБ-Бургас
Черноморска стратегия за развитието на икономическите дейности, свързани с морето - туризъм, транспорт, рибарство и аквакултури, да бъде приета на европейско ниво. Това е каузата на кандидата за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева. Тя представи аргументите си в подкрепа на идеята по време на среща с жители на Обзор.

Ивелина Василева в Поморие: Казваме не на двойните стандарти

"Участваме в тези избори с ясното съзнание, че през последните години бяха положени много усилия страната ни да върви напред. От гледна точка на финансово-икономическите показатели в България, през последните само 5 години, се отчита положителна промяна в няколко основни индикатора", подчерта Василева. И посочи следните факти:

- Увеличаване на брутния вътрешен продукт с 39 %;
- Увеличаване на минималната работна заплата с близо 60 %,
- Увеличаване на средната работна заплата с близо 40 %;
- Най-ниското ниво на безработица през последните години, а именно 4.8 %, което е на санитарния минимум;
- Най-ниските нива на държавен дълг 20-22 %. България е една от трите държави в ЕС с най-ниско ниво на дълга, което е добра перспектива и добра оценка за управлението и финансовото състояние на страната;

 
Ивелина Василева в Сунгурларе: Европа подкрепя всяка българска община

„Целта ни е да създадем условия икономиката да продължи да се развива, а хората да имат доходи, които са равни на средноевропейските, да са доволни от образованието, здравеопазването и социалните услуги", каза още Ивелина Василева.