Кметът на Малко Търново Илиян Янчев отправи пожелания към всички именници и жители на общината за здраве, вяра и късмет. 
 
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев отправи пожелания към всички именници и жители на общината за здраве, вяра и късмет.    / netinfo
С поредица от интересни събития и традиционни ритуали жителите отбелязват празника

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев празнува с жителите на общината
netinfo

Малко Търново
netinfo

Малко Търново
netinfo

Малко Търново
netinfo

Сърцето на Странджа планина - Малко Търново, отбелязва днес Илинден. Стотици се стекоха в храмовете, начело с именника и кмет на Общината Илиян Янчев, за да почетат светецът.  Той е приеман като покровител на стихиите, светкавиците и гръмотевиците, затова и на този ден жителите на общината традиционно участват в ритуали за да го омилостивят. 
Илинден е най-почитаният летен празник в Странджа, затова и курбан се прави всяка година.
Местните вярват, че по този начин омилостивяват светеца, за да ги пази от градушки и наводнения. „От дете почитам този празник, носейки с гордост името на своя дядо. Тази година се събрахме край село Стоилово до параклиса на Свети Илия. Огненият светец тази вечер ще почетат и нестинарите по своя начин - боси в жаравата“, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Той определи като чест възможността да празнува личния си празник, заедно със своите съграждани и пожела на всички съименници и жители на общината здраве, вяра и късмет: Нека ни пази и закриля Свети Илия!
Екипът на Дарик-Бургас честити празника на Илиян Янчев и  на всички, които носят името Илиян, Илия, Илияна, Илко, Илка.