/ denofgeek.com
Ако желаете да участвате в създаването на филм, да научите повече за езика на киното, да се запознаете с режисьора на един от най-награждаваните филми през последната година, запишете се в първата Киноработилница в Бургас. Тя ще работи в рамките на XVII „София Филм Фест „На брега“.
 

Откриват Филм феста на 14 март

Записванията са най-късно до 24 февруари (имате само 4 оставащи дни). Класът ще води Надежда Косева, чийто пълнометражен дебют "Ирина" спечели 9 награди на интернационални фестивали. На участниц;ите в него ще бъдат предоставени интересни възможности:
 
Да създадат своя интерпретация на определени епизоди от филма или да участват като режисьори, оператори, актьори, звукорежисьори и монтажисти. Разговорът с Надежда Косева ще се проведе от 18.00 часа на 26 февруари. Това ще бъде първият етап на киноработилницата.
 
Вторият е на 6 и 7 март, когато ще се проведе обсъждането и избора на епизоди, сформирането на екипи, техническа подготовка преди снимки и други поддържащи дейности. В дните между 18 и 21 март ще бъдат осъществени снимките и монтажа на авторските работи.
 
Най-сполучливият откъс ще бъде показан в рамките на фестивала. За да се запишете в кинокласа на Надежда Косева, изпратете лично съобщение на страницата фестивала във Фейсбук https://www.facebook.com/sffnabrega/. Минималната възраст на участниците е фиксирана на 16 години.
 
Записването се отнася до трите етапа, записване за един или два от етапите му няма да бъде прието! Задължително условие за достъп до прожекцията на 26 февруари е предварителното записване за участие и в трите етапа на кинокласа.
 
Надежда Косева е завършила режисура в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов‘‘ в класа на проф. Георги Дюлгеров. Нейните филми са донесли престижни награди. Заедно със Светла Цоцоркова е създател на продуцентската компания ,,Фронт филм‘‘ през 2005 година.
 
Продуцирали са фестивални фаворити като ,,Буферна зона‘‘, ,,Жажда‘‘ и ,,Кораб в стая‘‘.