Станислава Дякова Бих се върнала в България, заради ушу
Станислава Дякова Бих се върнала в България, заради ушу / netinfo
Незабравимо, необикновено и неповторимо – трите думи за спорта, който променя целите в живота на един отличник
Отличникът по Дарик Югоизток
92402
Отличникът по Дарик Югоизток
  • Отличникът по Дарик Югоизток
17-годишната Станислава Дякова от Математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ е една от близо 300 ученици, които се включиха като доброволци по време на Световното първенство по ушу за младежи в Бургас през 2016. Представител на едно ново поколение хора, които могат не само да постигат отличия в училище, но и да бъдат отговорни личности към обществото. За нея доброволчеството е изграждащо, а спорта вълнуващо преживяване, което учи на дисциплина.
По инициатива на президента на БФУ – Стефан Колев , генералният спонсор на Националния отбор по ушу  „Бургос Строй“, финансира спортните занимания на доброволците в рамките на една година.  Сред тях е и Станислава. Вече два месеца тя тренира активно ушу и вярва, че може да постигне високи резултати в спорта, а и не само.
Решила да помага като доброволец, защото й се освободило време в графика, който е запълнен с учение и танци. Преди да поеме отговорната задача, първо решила да прочете повече за спорта. Оказало се обаче, че теорията е далеч от вълнуващото преживяване, което й е подарило Световното първенство, а по-късно и ушу като спорт. За това как Станислава е начертала бъдещето си още преди 10 години и за изборите, които правят живота й днес по-вълнуващ, чуйте в звуковия файл: