/ deveko.bg
Спортното училище "Юрий Гагарин" ще награди най-талантливите си възпитаници за тази година на традиционния "Бал на спортиста". Шампионите ще получат купи, грамоти и предметни награди за високите си постижения. Началото е в 11 часа утре, в зала "Бойчо Брънзов".

Бургас избира „Спортист на годината“ на 20 декември

На 1 място са Мариела Костадинова и Панайот Димитров, спечелили първите олимпийски  златни медали за младежи на България по спортна акробатика. Второ място е за Стефани Кирякова с първо, второ и трети места на Световно и Европейско по художествена гимнастика.

Трето място заема Стоян Йорданов за златни и бронзови медали от Държавно, Европейско и Световно първенства за кадети. Боксьорът Иван Атанасов е четвърти за златен медал от Държавен шампионат и шампионски приз за младежи до 18 години и мъже.

Пети е борецът свободен стил Диимтър Ангелов с първото си място от Държавно първенство и пето място на Европейското за юноши в Италия, а шести - Теодора Георгиева и Теодора Кръстева за три златни медали от Международен тунир по спортна акробатика. 


Седмо място е за Мартин Димитров (класическа борба) за първо място у нас и трето на Балканско първенство, осмо - за плувеца Тодор Тодоров, по повод призовите му класирания на 200 и 400 метра свободен стил на различни състезания.

Невена Стоилова (плуване) заема девето място за двете си първи места на Държавно първенство, а на десето се нарежда лекоатлетът Камен Ценков за първото си място на Държавно първенство за мъже в дисциплината "овчарски скок".