Спипаха нелегален търговец на безалкохолни напитки
Спипаха нелегален търговец на безалкохолни напитки / onlinebulgaria.bg

При съвместна акция Национална агенция за приходите, Агенция „Митници" и Българска агенция по безопасност на храните наложиха забрана за реализация на над 12 000 литра напитки в различни разфасовки - енергийни, безалкохолни напитки и студен чай на известни търговски марки, 800 пакетчета разтворимо кафе, 6 стека суха сметана, 28 кутии кафява захар, 1600 стека пластмасови чаши, 500 стека картонени чаши, 50 чувалчета захар на пакетчета.
Продукцията е открита в нерегистриран обект, част от нея е била без етикети на български и без никакви придружаващи документи. При общата проверка са открити и иззети и един мастърбокс цигари без бандерол. За констатираните нарушения е образувано досъдебно производство.
Безалкохолните напитки и цигарите са съхранявани от физическо лице в склад под наем. Наемателят твърди, че те са за лична консумация. Има съмнения, че гражданинът, наел склада, е извършвал нелегална търговия с безалкохолни напитки и цигарите.
Предполага се, че напитките са от т. нар. „паралелен внос" - внос на оригинални стоки,произведени съгласно изискванията на собственика на марката, но без разрешение за продажба в страната, в която са внесени. Тези стоки обикновено преди това са продадени на пазар в страна, различна от тази на вноса.