Созополски автоконтрольор – полицай на месеца
Созополски автоконтрольор – полицай на месеца / Пресцентър

Полицай Евтим Драганов - младши автоконтрольор І степен в група “Охранителна полиция” към Районно управление „Полиция” – Созопол е полицай на месец януари. Той получи отличието заради успешно разкриване на случай с откраднато „Ауди А 6 Куатро Аутроуд”.

На 31 януари полицай Евтим Драганов заедно със свой колега изпълнявал  служебните си задължения в района на местността „Паничарска рампа” край кръстовището за село Ново Паничарево, когато спрял за проверка микробус „Мерцедес Вито”, с двама мъже, на 28 и 29 години.

В купето на колата превозвали много резервни части от „Ауди”, за чието притежание не могли да дадат смислено обяснение. След като били отведени в управлението в Созопол, станало ясно, че са били от групата, откраднала и разглобила автомобила в село Ясна поляна.

Полицаят на месеца получи почетна грамота и “обявяване на благодарност” лично от Директора на Областна дирекция на МВР комисар Милен Димитров, който припомни, че Драганов е бил награждаван и преди това, лично от бившия вътрешен министър Любомир Начев.