Шефът на мина „Черно Море” оправдан в процеса за изборна търговия
Шефът на мина „Черно Море” оправдан в процеса за изборна търговия / netinfo

 

Директорът мина „Черно Море” инж. Ангел Ангелов е невинен по обвиненията за купуване на гласове на последните избори за европарламент. Това реши днес Районният съд в Бургас по безпрецедентното дело за търговия с изборни гласове в областта.

Ангел Ангелов бе подведен под отговорност по чл. 167, ал 4 вр.ал 2 от НК  затова, че като директор на мината е предлагал работа на хора срещу техния вот за партия ЛИДЕР  по време на изборите на 7 юни 2009 година. Става дума  основно за жители  на село Рудник. Разследването по случая започна ден след евровота, като  бяха извършени претърсвания на домове в миньорското селище, а от администрацията на предприятието бяха  иззети документи за назначаването на работници през последните месеци.

По време на съдебните заседания бяха разпитани над 20 свидетели. Според справка за движението на персонала в мината по време на евровота, текучеството не е било по-различно от други периоди. Пред съда Ангелов сподели, че се чувства обиден от набеждаването му в подобно недостойно деяние. Според него полиция и прокуратура са били подведени от анонимни слухове и сигнали.