Сдружението на такситата със сигнал до областния управител по казуса “Жълт пръстен”
Сдружението на такситата със сигнал до областния управител по казуса “Жълт пръстен” / netinfo

Сдружението на таксиметровите компании входира сигнал до Областния управител на Бургас относно решението на Общинския съвет за отмяна на изискването за удостоверение за включване на автомобилите към системата “Жълт пръстен” и документ за наличие на нарушения, установени по реда за таксиметров превоз на пътниците.

Да върне незаконосъобразното и нецелесъобразно решение, прието в местния парламент, за ново обсъждане или да спре решението и да го обжалва в компетентен съд, искат превозвачите.

Превозвачите очакват в становището си Пантелеев да вземе предвид обективните основания, довели до вземане на едно правилно решение и да прецени реални ли са аргументите, предизвикали неговото отпадане.

“По наша инициатива със съдействието на Областна дирекция ”Полиция”- Бургас беше създадена комуникационната система “Жълт пръстен“ за бързо оповестяване при посегателства от страна на клиенти спрямо таксиметрови шофьори. Прилагането и допринесе за намаляване на инцидентите с наши колеги. Поради това считаме, че издаването на удостоверение за включване на автомобилите към системата “Жълт пръстен” трябва да бъде задължително за всички таксиметрови шофьори, се пише в сигнала до Областния управител на Бургас.