С нова и модерна визия на сцената, десетки изпълнители в рециталната част и талантливи автори в конкурсната програма на 29 юли от 20:30 часа в Летния театър ще бъде отбелязано 40-то издание и 50 години от първото провеждане на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“, съобщиха от Общината.

Песните в конкурсната част на форума вече могат да бъдат чути в сайта: https://www.burgasimoreto.org/bg/.

Там всички почитатели могат и да гласуват за любимата си песен, с което да й помогнат в спечалването на наградата на онлайн слушателите. Всички песни ще чуем и на живо на 29 юли от 20:30 часа в Летния театър, където жури и публика ще оценят всяко едно от изпълненията.

Вече можете да чуете и да гласувате за 11-те песни финалисти в конкурса „Бургас и морето“

Жури на „Бургас и морето“ 2023 г. ще бъдат любимите на публиката Йорданка Христова и Росица Кирилова, композиторът Ефтим Чакъров, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, проф. д-р Адриан Георгиев - ръководител на катедра „Музика и мултимедийни технологии“ в Софийския университет и заместник-директор на Филиала в Бургас, поетесата Ники Комедвенска и бургаският музикант Деян Вълев - Дишо.

С музикален поздрав и припомняне на красивите песни, прозвучали в последните пет години от конкурса в спектакъла на 29 юли ще се включат редица популярни изпълнители като Стефан Илчев, Васил Чергов, Дивна, Фортисимо, Дани и Емин, Вили Русева, Яви, Дани Милев, Дишо и Иван, Гергана Великова.

По сценографията и мултимедията на „Бургас и морето“ 2023 работи Красимир Марчев - бургаски визуален артист и професионален продуцент в сценичните изкуства. Той е автор на сценографията на десетки представления и танцови спектакли.

Завършва моден дизайн, мениджмънт и продуцентство, и работи с много имена от българския шоубизнес, а неговата работа бива забелязана от самата Мадона. Водещ и сценарист и тази година ще бъде очарователната и забавна Здрава Каменова, която не крие пристрастието си към Бургас. Билети за фестивала можете да намерите на касата на Часовника и в мрежата на Евентим.