Ремонтират защитеното жилище в кв. „Акациите”
Ремонтират защитеното жилище в кв. „Акациите” / Дарик Бургас

 

Основен ремонт  на защитеното жилище за жени с умствена изостаналост в кв. „Акациите” в Бургас ще бъде направен с пари по проект „Красива България”.  Управителният съвет на „Красива България” вече е одобрил   проекта на Община Бургас  на стойност 109 175 лв. От тях 87 340 лева е финансирането  от Министерство на труда и социалната политика и 21 835 лева са средствата  от Общината.

Защитено жилище е изградено  по проект "Красива България" през 2005 година и е обзаведено със средства от общинския бюджет. То предлага подслон на 7 млади жени, непригодни да водят самостоятелен начин на живот. Персоналът е съставен от 5 души професионалисти, които осигуравят непрекъсната грижа и помощ на настанените девойки.

Със средствата, спечелени тази година, ще се извърши: цялостна подмяна на ВиК и ел. системи, направа на дренаж против влагата, ще се закупи необходимо и липсващо в момента оборудване, цялостно благоустрояване на дворното пространство - ще се направят алея за отдих и градинка за отглеждане на зеленчуци, необходими за провеждането на трудотерапия с настанените лица.

В изпълнението на проекта ще вземат участие общински експерти от Дирекция "Социални дейности и трудова заетост", Дирекция "Евроинтеграция" и Дирекции "Устройство на територията" и "Строителство".