/ Thinkstock/Getty Images
Районната прокуратура в Бургас наложи 72-часов арест на 30-годишния Ерхан Р. от Пловдив, който открадна 15 000 лева и три мобилни телефона от глухоняма жена, а после я заряза на пътя. Ерхан беше заловен от полицията на 19 ноември т.г. - след близо двуседмично издирване. МВР-служителите щракнали белезниците около китките му в момента, в който той влязъл от Турция в България през ГКПП "Малко Търново".

Полицията арестува тарикат, завлякъл глухоняма жена с 30 000 лева

Както Дарик-Бургас по-рано съобщ
и, потърпевшата е 25-годишна жена от Бургас. Тя се започнала с измамника във Facebook през лятото. Двамата поддържали известно време онлайн приятелство, а след няколко месеца мъжът решил да се премести в Бургас заедно с двете си деца и отишъл в апартамента на своята "възлюбена" в к-с "Меден рудник".

Не след дълго решили да посетят родителите на пловдивчанина, които живеели в Турция. За да разполагат с пари за закупуването на апартамент в съседската ни страна, в който да живеят съвместно, бургазлийката изтеглила от банков клон 15 000 лева. Други 15 хиляди взела от дома си - част от тях били наследство от починалите й родители, а друга - помощ от ТЕЛК за това, че е глухоняма.

Двамата "влюбени" се качили в автомобила на мъжа заедно с двете деца и потеглили за Турция. В село Крушевец пловдивчанинът помолил спътницата си да слезе и да му купи цигари от крайпътен магазин. След като тя слязла обаче, автомобилът отпрашил с мръсна газ към Малко Търново.

Измамената се оплакала в полицията и мъжът е задържан. Прокуратурата ще поиска съдът да му наложи постоянен арест.