Покритият басейн в “Меден рудник” – скоро готов
Покритият басейн в “Меден рудник” – скоро готов / Пресцентър

Още тази есен привържениците на плувните спортове от комплекс „Меден рудник“ ще могат да използват пълноценно новия покрит басейн, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация. Той е на площ от 1 800 квадратни метра, до бившия РУМ „Резвая“.

Строителството навлезе във финална фаза. То включва два басейна с трибуни. Единият е с размер 12,50 х 25,00 метра и дълбочина 1,80-2,00 метра, с вертикална система на филтрация, компенсаторен резервоар и озонираща система за пречистване на водата.

Оборудването е според изискванията на Българската федерация  по плуване - разделителни коридори, стартови блокчета, обозначителна система за плуване и фалстарт, метални стълбички и две врати за водна топка. Вторият е малък учебен басейн с размери 10 х10 м. и дълбочина 0,80-1,20 метра.

В обслужващата част на сградата на нивото на басейните са разположени кабинети за треньори, стая за спасител-инструктор, съблекални, умивални, санитарни възли, душове, септични вани за крака и лекарски кабинет със самостоятелен санитарен възел.

Подът около басейна е от матиран гранитогрес, за избягване на хлъзгане. Трибуните са за 300 зрители. Проектът е финансиран изцяло с пари на Община Бургас. Общата му стойност е 1 843 904 лева.