Ани Салич
Ани Салич / netinfo
Миналогодишният победител в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България - ParaKids, организира първия си летен спортен лагер "Морски приключения" от 24 до 30 юни.

В него участваха 22 деца - с детска церебрална парализа, с аутизъм, незрящи, както и деца без увреждания. Благодарение на гранта от конкурса ПРОМЯНАТА ParaКids закупиха първия в България специален стол - Хипокампе, който позволява лесен достъп до плажа и морето за децата с тежки физически увреждания.

Майка на едно от децата, взели участие в лагера, коментира: "До сега не сме си представяли, че подобно нещо може да съществува за тези деца. Нямам нужда от други помощници, количката е напълно достатъчна и се придвижваме двамата!"

Децата и техните родители имаха занимания по сърф и каяк. Паралелно с това се провеждаха и уроци по плуване и забавни игри на плажа, a водолазът Пламен Вукадинов показа красотата на подводното царство на децата с увреждания.

Снимки от лагера можете да видите ТУК.

Най-голямата награда за ParaKids е искрената радост на децата, които въпреки различията си откриваха своите неподозирани възможности. "Децата играят заедно и намират нови приятели, емоцията е невероятна! Искаме да развием ParaKids, за да стане нещо постоянно и стабилно и още повече деца да имат достъп до спорт." - сподели Бояна, една от създателките на ParaKids.

А нейната колега Даниела я допълва: “ПРОМЯНАТА ни даде всичко, от което се нуждаехме, за да превърнем една идея в мисия, цел, в нещо страхотно! Много се радваме, че благодарение на ПРОМЯНАТА успяхме да направим толкова деца щастливи. Заслужава си!”

Конкурсът ПРОМЯНАТА е отворен за кандидатстване до 18 юли 2017 г.! Кандидатства се лесно с онлайн регистрация и онлайн формуляр на www.nova.bg/promyanata

От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 13 000 деца в цялата страна, а всяка година NOVA инвестира над 190 000 лв., за да може положителната промяна за децата на България да стане реалност. Освен финансовата подкрепа, всяка година Нова Броудкастинг Груп активно включва своите служители в доброволчески четения, интервюта с кандидатите и финалното жури за избора на големия победител. В допълнение, компанията осигурява медийна подкрепа за всички финалисти, а нейни служители стават техни ментори, за да споделят бизнес опит и да им дадат стратегически съвети.

Ти можеш да си новият Герой на ПРОМЯНАТА! Кандидатствай на www.nova.bg/promyanata