Златин Г. беше пуснат под домашен арест с решение на Бургаския окръжен съд.
Златин Г. беше пуснат под домашен арест с решение на Бургаския окръжен съд. / Снимка: Лалка Димитрова
„Педофил в Борисовата градинка в Бургас? Това са пуберитетски фантазии!“- С тези думи адвокат Благой Потеров коментира пред „Дарик“- Бургас ареста на 35-годишния Златин Г., който бе задържан от полицията и обвинен в блудство с четири ученички.  Златин бе заловен от тийнейджъри и случайни минувачи в района на Борисовата градинка миналата седмица, след като бил разпознат от едно от момичетата. За случая е информирана и полицията, а пристигналите на мястото служители на реда го закщопчали. Районният съд му наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, но днес окръжните магистрати измениха определението на колегите си и постановиха той да бъде пуснат под домашен арест.
„В хода на разследването са допуснати огромни пропуски. Граждански арест? Това е незаконно“, коментира адвокат Благой Потеров.
„Златин живее в съседство с момичетата, които уж са го разпознали. Те са го виждали и преди това, всеки Божи ден. Действията, които те твърдят, че е извършил, са месеци по-рано. През цялото това време те са мълчали. Сега изведнъж го виждат на улицата този нещастен човек и го сграбчват. За какво разпознаване можем да говорим в случая?!“, коментира адвокат Потеров.
Освен това гражданският арест, който му е извършен е незаконен“, заяви адвокат Благой Потеров.
„Аз съм бил пиян от една-две бири.  Не помня. Но аз на жени не посягам“, казал обвиняемият.