/ netinfo
Аспарух Никодимов-Паро с представяне на автобиографичната си книга „Паро Никодимов - с ЦСКА в сърцето”, написана в съавторство със Станил Йотов и Цветан Дерменджиев. Това ще се случи утре, петък, от 16.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас.
 
Големият спортист и треньор на ЦСКА и един от най-добрите дефанзивни халфове за времето си Аспарух Никодимов завършва Висшия институт за физическа култура „Георги Димитров” (днес Национална спортна академия „Васил Левски”), а кариерата си на футболист стартира през 1960 г. в отбора на „Септември”.
 

Никодимов и Стоичков докарали Менди и Косоко в ЦСКА


В европейските клубни турнири Никодимов изиграва за ЦСКА тридесет и четири мача, като през 1967-ма червените достигат до полуфинала на Купата на европейските шампиони. В същите турнири Никодимов отбелязва за ЦСКА четири гола - два за Купата на европейските шампиони и два за Купата на носителите на купи.

В активната си състезателна кариера Никодимов е национален състезател с двадесет и пет мача и осем гола за „А” националния отбор, с един мач с един гол за „Б” националния отбор, с девет мача и четири гола за младежкия и със седемнадесет мача и девет гола за юношеския национален отбор.

Играе на Световното първенство по футбол в Мексико през 1970-ма и на Световното първенство в Германия през 1974-та. Сребърен медалист е от Олимпийските игри в Мексико през 1968 г.

Същата година Аспарух Никодимов е удостоен със званието „Заслужил майстор на спорта”. Aспарух Никодимов е в Бургас по покана на фен клуб "Перспектива".