Горан Горанов
Горан Горанов / netinfo
32-годишният рецидивист Горан Горанов, бивш спортист и младежки шампион по борба, бе открит мъртъв в изолирана килия бургаския затвор. Безжизненото тяло намерил рано сутринта надзирател. Това потвърди директорът на затвора Бранимир Мангъров. В момента експертна група извършва оглед.
 Все още причините за настъпването на смъртта не са установени окончателно, посочи Мангъров. Няма данни за насилствена смърт. Най-вероятно става въпрос за инфаркт. Горан бе зависим от наркотици, бе изпратен близо година за изследване в затворническата болница в Ловеч, а след това бе върнат обратно в Бургас със заключението: смесено личностно разстройство. Състоянието му обаче, според експертите, не налага лечение в специализирана болница. Специалистите твърдяха, че той можел да ръководи действията си. 
Горан изтърпява зад решетките присъда от 2,6 години за нападение над надзирател. Той бе разследван и за побой, и за хулиганство, и за нападение на свещеник от Католическата църква в Бургас.
Адвокатът му Захари Кирилов съобщи току-що пред „Дарик”- Бургас, че е научил за смъртта на Горан по телефона от други затворници.