Откриха Флора` 2013, до дни излиза проект за новата визия
Откриха Флора` 2013, до дни излиза проект за новата визия / netinfo

30-тото издание на Националната изложба за цветя с международно участие "Флора Бургас" стартира официално. Тази година жителите и гостите на града могат да разгледат и да се снимат с аранжираната продукция на над 50 фирми, сред които има чуждестранни представители от Гърция, Турция, Холандия и др. "Флора Бургас" ще продължи до 7 май.
"Това прекрасно изложение стана наша емблема, визитна картичка на Бургас. Радвам се, че имаме възможност да го организираме всяка година. Очакваме много гости през предстоящите слънчеви дни. Благодаря на нашите гости от Гърция, които се включват за първи път. Благодаря и на нашите гости от Турция, които винаги са добре дошли в нашия град". С тези думи кмета на Бургас - Димитър Николов даде официален старт на изданието.
Той допълни, че местната администрация очаква началото на 2014 година, което ще даде възможност да се осъществи и проекта за реконструкция на останалата част от Морската градина /Паметник на Пушкин - Старата Фрегата/. „Вече е готов и техническият проект за изграждане на постоянен изложбен център Флора - Бургас."До няколко дни ще обявим подробностите на сайта на общината. Очаквам бургазлии да ни подкрепят в това начинание и да изкажат своето мнение за проекта", допълни Димитър Николов. Според него, изложения на цветя и други мероприятия ще могат да се провеждат целогодишно в новите изложбени зали.