/ netinfo

Окръжният съд в Бургас определи да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Манол Манолов, привлечен като обвиняем за умишлено убийство на съпругата си Яна. 72-годишният мъж й нанесъл няколко удара с чук в главата, довели до тежка черепно-мозъчна травма, като деянието е извършено по особено мъчителен и с особена жестокост начин, отчетоха от съда. 

В съдебното заседание обвиняемият е изразил становище, че трябва да бъде задържан под стража. Според съда, въпреки началния етап на разследването, до настоящия момент по делото са събрани достатъчно доказателства за обоснованост на предположението, че Манолов е осъществил престъплението, за което е обвиняем.

Мъж уби съпругата си с чук по особено жесток начин в Сарафово (СНИМКИ)

Съществува и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Манол Манолов е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдебната инстанция определи най-тежката мярка за неотклонение, предвид характера и тежестта на разследваното престъпление, едновременно с това и твърденията, че обвиняемият страда от психично заболяване.

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред въззивна инстанция.