/ Общиан Сливен

Община Сливен вече е предприела мерки за обезопасяване на спирката на бул. „Панайот Хитов“ при обръщалото, където в неделя възрастен мъж загина, ударен от автомобил.

Мъж почина, след като беше пометен от джип на спирка в Сливен

На брифинг пред журналисти днес зам.-кметът Румен Иванов, който е и председател на Комисията по безопасност на движението съобщи, че общината е поставила предпазни мантинели в района.

„Към момента има поставени знаци и мантинели, които да спират автомобилите. Това са превантивни мерки. Въпреки тях обаче, инциденти продължават да се случват“, каза Румен Иванов.

Той посочи, че предстои и поставяне на предпазни колчета на спирката. „Пътят до скоро беше част от републиканската мрежа. В момента той вече е собственост на общината и изготвяме проект за обезопасяване на съответния участък.

Тече процедура по ремонт на спирките в града. На такива възлови места ще бъдат поставени и допълнителни колчета“, допълни зам.-кметът. Румен Иванов изказа съболезнования на близките на загиналия мъж.

Той призова всички шофьори да спазват Закона за движение по пътищата и ограниченията на скоростта, особено в градска среда.