/ ThinkStock/Getty Images
"Какво се ослушват хотелиерите- и те да дадат пари", призовава общински съветник
Нискотарифна авиокомпания ще извършва целогодишно по два полета седмично от и до летище Бургас, съобщи председателят на общинската комисия по туризъм Живко Табаков. Линията ще функционира от април 2018 г., като се предвижда авиопревозвачът да свързва целогодишно Бургас с две европейски летища. От тях пасажерите ще могат да правят и прикачвания, стана ясно днес по време на сесията на общинския съвет.
Табаков предложи на колегите си от местния парламент община Бургас да се включи в осигуряването на бюджета от 100 000 евро за един бъдещ фонд, който да стимулира различни авиокомпании да разкриват нови линии, които включват и летището в морския град. И призова бизнесът също да подкрепи инициативата.Подробности за авиокомпанията не бяха разкрити, но пък темата разпали общинския съветник от Национален фронт за спасение на България Георги Дражев.
 „Какво се ослушват българските хотелиери?! Имали два месеца сезон! Голям рев! Много са им два месеца. Не може гражданите на Бургас да отделят средства, а хората, за които това е основна дейност да се ослушват. Те трябва да участват с двойно повече пари”, заяви той.
 „Г-н Дражев, единият тръгна да затваря дискотеки, вие тръгнахте да затваряте хотели. Ако продължавате в този дух, аз ви гарантирам, че Вие следващия мандат няма да сте в тази зала”, контрира колегата му Ангел Божидаров, също от Национален фронт за спасение на България.