/ Община Бургас
Изложбата е част от поредицата "Културен Бургас в парламента" и е посветена на предстоящия градски празник Никулден
Изложба с творби на дванадесет бургаски автори бе открита днес в сградата на Народното събрание и ще остане там за разглеждане през следващите две седмици, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Община Бургас

Това са: Атанас Стоянов, Благой Атанасов, Георги Андонов, Димитър Борисов, Добрин Вътев, Златан Стоилов, Ненчо Русев, Никола Станчев, Огнян Петков, Радостин Дамасков, Руси Костадинов и Симеон Шивачев.

Община Бургас

Те са членове на Дружеството на бургаските художници и имат разностранни интереси в изкуството, но в това тематично събитие се представят изцяло със свои скулптури.

Община Бургас

Изложбата съдържа и фотографска част с кадри на пластики от градската среда, сътворени от Елена Фотева. Тя бе открита от зам.-министъра на културата Амелия Гешева и Вежди Рашидов - председател на Комисията по култура в Народното събрание. Като водещ на събитието се изяви Диана Саватева, която е негов организатор, заедно с други свои колеги народни представители.

Община Бургас

Община Бургас

Гостите поздрави и Добрин Вътев - председател на Дружеството на бургаските художници. Изложбата е част от поредицата "Културен Бургас в парламента" и е посветена на предстоящия градски празник Никулден.

Община Бургас

Тя се реализира по покана от бургаски народни представители, с подкрепата на Дружеството на бургаските художници и Община Бургас.