Над 300 тежкотоварни машини и автобусни превозвачи се включиха в протестно шествие в Бургас. Те преминаха с бавна скорост по ключови булеварди в морския град и затрудниха трафика, съобщава БГНЕС.

Транспортните фирми в региона настояват за намаляване на акциза на горивата и отлагане на плануваното разширение на ТОЛ системата. От бранша се заканват, че ще спрат транспорта в цялата страна от 18 май. До напрежението се стигна след провалените преговори на представители на превозвачите с премиера Кирил Петков.

БГНЕС

„Надявам се да намерим разумно решение на ситуацията, защото целият български народ има нужда от намаляване на цените на акциза, да се премахне и биодобавката”, заяви Тодор Димитров, представител на Съюза на международните превозвачи.

Представители на автобусните превозвачи поискаха дотации от държавата за междуградските превози. „Ние по редовните линии искаме да чуем има ли намерение държавата да подпомага превоза между малките населени места, ако не да кажат- ние нямаме пари и нямаме нужда от такъв вид превоз и да е ясно на обществото кой ще носи отговорност за прекъснатите връзки между малките населени места”, каза Тодор Христов, собственик на частна фирма за междуградски превози. 
БГНЕС