Лекари спасиха живота на датски турист
Лекари спасиха живота на датски турист / netinfo
Датски турист, пострадал при инцидент с джет, беше спасен след седемчасова операция в клиника "Лайф Хоспитал" в Бургас преди дни. Три хирургични екипа- хирурзи, ортопеди и неврохирурзи са операрили по спешност 19-годишен младеж, който е постъпил в реанимационното отделение на клиниката с тежки травми в областта на корема, таза и гръбначния стълб, пареза на долната част на тялото и кръвоизлив. Създаването на организация по съвместна работа на няколко екипа се извършва изключително трудно и за постигане на оптимален резултат в подобни случаи се изисква особена бързина и прецизност-съобщават от клиника ”Лайф Хоспитал”

След извършването на поредицата от интервенции, пациентът се е възстановил бързо, възвърнати са били чувствителността и двигателните функции. Лечението му в клиниката е продължило седем дни и през вчерашния ден младежът е отпътувал за родината си.

Лекарите припомнят за пореден път съществуването на редица опасности при невнимателно управление на джетове и за рисковете за здравето и живота, както за управляващите джет, така и за плажуващите в необезопасени зони