Крайбрежната в Поморие – проект на повече от 30 години
Крайбрежната в Поморие – проект на повече от 30 години / netinfo

Едно от най-големите и най-дългоочаквани желания на поморийци - свързването на кв. „Свети Георги" с центъра на града чрез крайбрежна алея „Яворов", ще бъде факт само след два месеца. Диалогът за облагородяването на този район се води между местната власт и гражданското общество вече повече от 30 години, което го превръща в рекордьор сред най-дълго отлаганите проекти за града. Въпреки, че във всяка една от предизборните програми на кандидатите и на бившите кметове, това беше основен акцент, нито едно управление не предприе мерки, за да удовлетвори исканията на поморийци. До сега.
„Като кмет на община Поморие винаги съм се стремил да оправдая доверието, което получих от моите съграждани. Свързването на двете части на Поморие с крайбрежна алея е не само наша мечта, а и на нашите родители. Затова направихме всичко възможно да съставим бюджета на общината така, че да отговорим на очакванията на поморийци и да превърнем обещанията в реалност.", каза кметът Иван Алексиев.
Реконструкцията на крайбрежната алея обхваща зона от километър и половина, която беше в състояние невъзможно за разходка. След ремонта, алеята ще бъде широка 5 метра, с вълнобойна стена от страната на морето, а от другата й страна ще бъдат монтирани пейки и осветителни тела.
Проектът се изпълнява със средства от Капиталовата програма на Община Поморие.