Китайски инвеститори местят свои производства в Бургас
Китайски инвеститори местят свои производства в Бургас / netinfo

Китайски инвеститори имат интерес да прехвърлят свое производство в областта на преработвателната промишленост в Индустриална зона Бургас. Това стана ясно по време на среща на зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев с гостуваща бизнес делегация. Китайците пристигнаха в Бургас, за да се запознаят лично с възможностите да реализират проекта си за изнесено производство в морския град.
Компанията заяви намерение да стъпи тук и с голяма търговска верига, а продукцията от преработвателните предприятия да бъде както за вътрешния пазар, така и за експорт.
"Община Бургас може да осигури условията, които са необходими за реализирането на проекта", заяви зам.-кметът Красимир Стойчев. Той запозна потенциалните инвеститори с политиката на Общината за поощряване на бизнес инициативите.
Реализирането на проекта може да стане чрез т.нап. "бърза пътека" за административни услуги и с преференциии за ползване и закупуване на терени.
По-късно чуждестранната бизнес делегация посети и Пристанище Бургас, за да разгледа терминала за контейнерни товари.
„Инвеститорите останаха изключително удовлетворени от условията, които им предлага Община Бургас, както и от възможностите, които им предоставя порта. Представителите на китайския холдинг дори проявиха желание да се включат в модернизацията на пристанището", коментира след срещата зам. кмета Стойчев.