/ Кроношпан
Ученикът от бургаската английска езикова гимназия „Гео Милев“ Иван Вълканов е един от четиринадесетте финалисти в конкурса на Фондация „Кроношпан“ за избор на стипендиант за обучение  в американския университет за предприемачи „Бабсън колидж“ в Бостън, Масачузетс.

През последните три години „Кроношпан“ увеличава постоянно работните места в Бургас

Иван успя да изпревари претенденти от Централна и Източна Европа и се класира с още тринадесет зрелостници. Освен него на финала се класираха още двама негови връстници от България, както и представители на Сърбия, Турция, Унгария, Русия и Украйна. 

Предпоследното изпитание преди финала беше участие в уъркшоп „Micro Lаb“ в град Себеш, Румъния, където Кроношпан има предприятие. Всеки участник в това ниво получи възможност да предложи и развие бизнес идея и бизнес план чрез работа в екип с непознати партньори.

Бургаски училища реализираха впечатляващи „зелени“ проекти с подкрепата на Кроношпан

По този начин от оценяващата комисия можеха да преценят как участниците в конкурса взимат работещи решения в екстремни ситуации. Преодолелите това изпитание преминаха и през изпити на ниво TOЕFL и SAT, а таксите за тестовете бяха покрити от фондация „Кроношпан“.

Следващото ниво е лично интервю с деканите по приема в Бабсън Колидж. „Кроношпан“  осигурява пълната стипендия за обучението на победителя. Средствата покриват четирите години на обучение, такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания до САЩ и обратно.