Ивайло Петков изпрати гневно писмо
Ивайло Петков изпрати гневно писмо / netinfo

Председателят на баскетболен клуб „Черноморец” Ивайло Петков изпрати гневно писмо до бургаските медии, в които обвинява бившия президент на клуба Димо Костов и неговата съпруга в злоупотреби. Той нарича двамата „основни виновници за неговото бавно ликвидиране”.

Публикуваме пълния текст на писмото на Петков, без никаква редакторска намеса. Готови сме да предоставим напълно адекватна възможност на г-н Костов за отговор на обвиненията.

„Отворено писмо до всички медии

От Ивайло Петков

Председател на Баскетболен Клуб „Черноморец”, гр. Бургас

Веднага след встъпването ми в длъжност преди 3 месеца назначих ревизия, която да установи какво е моментното състояние на клуба, в какво положение го приемам и как трябва аз и моят екип да работим, за да постигнем така дългоочаквания от феновете ни напредък.

В резултат на проверката бяха установени сериозни финансови злоупотреби, утежняващи състоянието ни. Част от тях са дело на вече освободените от длъжност Димо Костов (бивш президент) и съпругата му Жанета Костова, която към момента е президент на новосъздаден клуб.
Може би тези хора са имали за цел точно това – да унищожат Баскетболен Клуб „Черноморец”, да го превърнат в частен, семеен бизнес и да опетнят името и историята му.

Жалко и трагично е, че възпитаници на БК „Черноморец”, които са изградили името си благодарение на клуба и са спечелили доверието на бургаската общественост, са основни виновници за неговото бавно ликвидиране.
Считам за недопустимо именно на тях да се дава възможност да възпитават бъдещите поколения на гр. Бургас в импровизирани частни клубчета, които са създадени единствено с финансова цел.

Независимо от тежкото положение, ръководството на клуба ще направи всичко възможно да съхрани баскетбола в Бургас и да го постави на подобаващо място в страната.

Желанието ми и това на ръководството е БК „Черноморец” да бъде управляван прозрачно. Спонсорите ни заслужават да са уверени, че техните средства се използват по най-добрия начин. Нашите фенове заслужават истината за това кой и по какъв начин е довел клуба до това състояние. Някой трябва да поеме отговорността за това!

Какви пропуски, грешки и липси се установиха от новото ръководство? Поправимо ли е състоянието на клуба? Готов съм да отговоря на тези и други ваши въпроси по всяко време.

С уважение,

Ивайло Петков

02.09.2014г. гр. Бургас”