Гербери канят социално слаби на сесия (скандалът с оня блок продължава)
Гербери канят социално слаби на сесия (скандалът с оня блок продължава) / Пресцентър

Общинските съветници от ГЕРБ поканиха с декларация до медиите социално слаби граждани от Бургас да присъстват на заседанието на местния парламент, от 10 часа, във вторник (27 март). Така те искат да ги срещнат със свои колеги, които, според декларацията „използват недопустими техники за манипулация и стопираха възможността за изграждането на чисто нова сграда за граждани без жилища”.

В декларацията, без да бъдат споменати имена, пише още:

„Използвайки ефира на партийната си телевизия стотици наши съграждани бяха манипулирани по крайно грозен начин с една единствена цел – извличане на политически дивиденти. Адекватната реакция от страна на кмета Димитър Николов да откаже работата по проект за изграждане на блок за социално слаби хора е причината последиците от насаждането на омраза да не достигнат застрашителни размери.”

Преди време, на обществено обсъждане по повод "социалния блок" в "Меден рудник", местни жители твърдо отказаха неговото местоположение да бъде разисквано, предположиха, че той ще бъде населен основно с роми и освиркаха общинска администрация. Ден след това оттам беше разпространено изявление, че блокът няма да бъде изграден там, заради волята на гражданите.