/ БГНЕС
По-добре календари и фланелки, отколкото „почерпка”, съветва бившият футболен бос
Бившият футболен бос Ивайло Дражев нарече "самозванци" инициативния комитет от бивши играчи, треньори и обществени фигури, на които по предложение на съветника от Реформаторския блок Станимир Апостолов, местния парламент отпусна 30 000 лева за честванията за 100-годишния юбилей на „Черноморец”. Дражев настоя парите да не бъдат давани, понеже „това са хора”, които се опитват да изнудват общината. В писмо до кмета на Бургас, областния управител и общинския съвет, той твърди, че инициаторите са тези, които "имат най-голяма заслуга за разграбването и унищожаването на стадион „Черноморец”. И предлага, вместо средствата да се използват „за почерпка”, ако има желание да подпомогне честванията, общината да съдейства за отпечатването на календари и юбилейни фланелки – 2 000 на брой, които ще бъдат раздадени безплатно в детските градини и на първокласници.

Ивайло Дражев е собственик на марката ПФК „Черноморец”(Бургас) и в писмото си посочва, че този факт е ноторно известен на Министерството на младежта и спорта, областният управител и Община Бургас.
 
Дарик-Бургас публикува акценти от писмото на ексфутболния бос:

„Лицата, представили се за инициативен комитет нямат нищо общо със 100-годишния юбилей на клуб „Черноморец”. Преди две години и половина създадоха едно частно сдружение, като именуваха с цифрите 1919, въпреки че годината на учредяването им е 2015-2016. По този начин въвеждат в заблуда бургаската общественост, че имат нещо общо със 100-годишния ни клуб. В състава им са хора, които имат най-голяма заслуга за разграбването и унищожаването на стадион „Черноморец”, внасяйки и гласувайки с предходни докладни, стадионът ни да бъде буквално подарен на група лица, за които е известно, че през годините само са пречели на "Черноморец" и въпреки, че са носили зелени анцунзи, са пречили и на другия млад бургаски отбор „Нефтохимик”. За да се избегне скандала с тези самозванци, докарали бургаският футбол до сегашното му смехотворно състояние, унищожавайки възстановената спортна база в к-с „Черноморец” ,каквото и да било финансиране на тези частни сдружения, по същество ще се явява незаконосъобразно харчене на публични средства”.

Припомняме, че на 18 декември м.г. със скандал общинският съвет в Бургас прие да финансира с 30 000 лева честванията по случай 100- години футбол с името „Черноморец“. Общинският съветник от опозицията Георги Дражев, който е и брат на Ивайло Дражев, твърдо се противопостави и в прав текст обяви:

„Темата е много болна. Първо изобщо не е вярно, че „Черноморец“ 1919 е продължител на традициите на „Черноморец“. Има едно огромно блато, в което са търговската марка, претенции, наследници и т.н. Председател на „Черноморец“ 1919 е прекия виновник за разрушаването на стадиона. Това е Костадин Марков по времето, когато беше заместник-кмет. Питам аз какво ще правим с тази докладна? Пир по време на чума?“.