Димчо Михалевски: МВР подслушванията имат две престъпни цели
Димчо Михалевски: МВР подслушванията имат две престъпни цели / netinfo

Две престъпни цели са имали МВР подслушванията - да се внуши страх у хората, за да видят у властта спасител и сигурност и да се окаже натиск върху опозицията и бизнеса на предприемачите. Така коментира темата нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства от МВР, водачът на листата на Коалиция за България за втори МИР - Димчо Михалевски.
От БСП бяха категорични, че бившият министър на МВР Цветан Цветанов трябва да прекрати участието си в изборите. Те поискаха след разкритията на прокуратурата, ГЕРБ да изтеглят незабавно от листите си всички хора, които очевидно са нарушавали закона. На първо място това е Цветан Цветанов, който като министър на МВР в правителството на ГЕРБ носи пряка отговорност за незаконното използване на СРС-та. „Ако това не бъде направено това означава, че лично Бойко Борисов е вдъхновител на това действие", коментира Михалевски. Според него обществената присъда над Цветанов вече е факт и за да е чиста кампанията той трябва незабавно да напусне листата.
От „Коалиция за България" казаха още, че веднага след изборите ще поискат бъдат разсекретени всички данни за това колко СРС-та са били поискани от прокуратурата и дали е имало подслушвания в Бургас.
От БСП предупредиха и за политически натиск от страна на ГЕРБ в Поморие. Общината не е дала отговор в законовия срок за разрешение за провеждането на концерт на „Свободна България" с участието на Мишо Шамара, тази вечер. Организаторите на концерта са били привикани на разпит в полицията, а от общината са предупредили читалището да не подава ток за провеждането на концерта.

Михалевски предупреди, че ще иска отговор и от директора на регионалната дирекция на полицията комисар Милен Димитров и ще настоява за административна и ако трябва и наказателна отговорност за това насаждане на страх.