/ Thinkstockphotos
Лекари оперираха 9-годишната Елизабета
9-годишната Елизабета от Москва е била дефлорирана от струята на водна пързалка в аквапарк в Равда. Момиченцето е било прието по спешност в УМБАЛ - Бургас със сериозен кръвоизлив. Още вчера му е извършена животоспасяваща операция. Към този момент съсотянието му е стабилно.От лечебницата отказаха подробности. 

Детето е било в увеселителния парк с група от осем деца и един възпитател, когато, заедно с тях, се качило на 20-метровия воден атракцион. При спускането към басейна е получило разкъсване на влагалището, сочат данните от съдебно-медицинската акпертиза. 

"Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Аз се страхувам, не знам как дечицата се качват там. Говорим за голяма височина... Момиченцето е получило кръвоизлив, падайки в басейна. Това е в резултат на тази вода, която при ускоряването и падането в басейна, е довела до разкъсване на девствената ципа. Още вчера е била извършена операция", каза пред "Дарик" - Бургас председателят на Районна прокуратура - Несебър Радост Бошнакова. 

По случая вече е назначена съдебно-техническа експертиза. Районният прокурор на Несебър ще инициира и детайлна проверка, която да установи спазени ли са всички инструкции за използването на съоръжението и извършва ли се задължителния инструктаж на посетителите.

"Искам да знам дали някой от отговорните лица съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката", допълни Бошнакова. 

Досъдебното производство за инцидента е образувано по чл. 129 ал. 2. Разследването ще установи има ли данни за повдигане на обвинения и за други престъпления по Наказателния кодекс.