Деца проектират къщи-мечти на 1 юни
Деца проектират къщи-мечти на 1 юни / netinfo
Деца проекткират къщи-мечти на 1 юни
53158
Деца проекткират къщи-мечти на 1 юни
  • Деца проекткират къщи-мечти на 1 юни

Празникът на детето ще бъде отбелязан с конкурс - игра "Лаборатория за къщи-мечти" . Организатори на събитието са Камара на архитектите в Бургас със съдействието на Община Бургас. Дарик радио е медиен партньор на събитието.

Конкурсът е за рисунка или макет на тема "Моята къща-мечта" и в него могат да участват деца до 14 години. Резултатите ще се събират на адрес: 8000, Бургас, улица "Цар Асен" 7, етаж 3, офис 4, до Камарата на архитектите Бургас, за конкурса "Лаборатория за къщи-мечти" или на електронен адрес: detska.laboratoria@gmail.com. Телефони за справки: 056 84 29 44 и 0878 660 835.

Децата могат да участват сами или с родители, учители и приятели, стига проектите да не изгубят детския си характер и оригиналност. Представянето трябва да включва кратък текст описващ идеята и отговори на анкета, в която въпросите са свързани мечтите и амбициите на децата.

Анкетата има за цел да обвърже креативната изява на детето по темата "Къща мечта" с отношението му към заобикалящата го среда в настоящия момент и с една друга не по-малко значима мечта - за бъдещата му професия или занимание.

Най-добрите проекти ще бъдат определени от жури на 1 юни. Наградите са в категориите : най-смела идея, най-интересен проект, най-малък участник, най-оригинално представяне и др. Всяко дете може да изпрати неограничен брой проекти. Ще се оценява както идеята, така и художествените умения и артистичност.

Крайната цел е събраните проекти да бъдат публикувани в книжка - албум "Моята къща-мечта" и да бъдат представени на Софийската архитектурна седмица през ноември, тази година.

Чуйте в звуковия файл интервюто с някои от моторите на идеята: архитектите Десислава Стоянова-Иванова, Мариана Сърбова, Петя Танъмова и скулптoра Христина Дечева