Матроси в помощ на пострадалите от наводнението
Матроси в помощ на пострадалите от наводнението / netinfo
По молба на областния управител на Бургаска област и с разрешение на министъра на отбраната на Република България, военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби се включиха в почистването на наводнените от проливните дъждове в Бургаско села.


Бургас приютява пострадали от наводнението


Днес военнослужещит бяха в село Равнец. Оказването на помощ на населението ще продължи и през следващите дни, като в акцията ще се включат и военнослужещи от формированията на Сухопътните войски и Военновъздушните сили, дислоцирани в гарнизон Бургас, съобщиха военните. 

Матроси в помощ на пострадалите от наводнението
netinfo

След пороя в общините Камено и Бургас, са били извършени проверки на централното водоснабдяване на засегнатите населени места, съобщиха от здравната инспекция в Бургас. Нарушено е водоподаването в с. Черни връх и с. Полски извор, а водата в с. Тръстиково е видимо замърсена.


Държавата ще търси спешни мерки за контрол върху язовирите
 

Матроси в помощ на пострадалите от наводнението
netinfo

Взети са проби от питейната вода, подавана във водопроводната мрежа на с. Ливада, с. Русокастро, с. Тръстиково, с. Константиново, с. Равнец, с. Братово, с. Твърдица и от кв. "Долно Езерово" и к-с "Меден рудник" на Бургас. При установяване на отклонения, населението ще бъде уведомено своевременно. От РЗИ препоръчват водата в засегнатите места да не се използва за пиене в следвщаите 48 часа.