Бургаски световен шампион е лауреат на фондацията Димитър Бербатов
Бургаски световен шампион е лауреат на фондацията Димитър Бербатов / netinfo

Световният шампион по карате киокушин и кандидат майстор на спорта - Кристиян Станков стана лауреат на фондацията Димитър Бербатов. 15-годишният Кристиян заслужи наградата в област „Спорт". Тя му бе връчена лично от изтъкнатия наш футболист на 2-ри юни в София.
Кристиян е 9-и клас в ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето" и състезател на спортен клуб „Самурай" -Бургас. Той спечели големия приз за високи спортни постижения.
През 2014 година Кристиян участва в 6 международни и национални състезания и на всички тях е спечелил призови места. За 2014-та година Кристиян е републикански шампион, европейски вицешампион в Гърция и световен шампион в Москва! Световната титла бе спечелена на едно от най-престижните спортни събития, в конкуренцията на 300 бойци от 35 страни, сред които Русия, Япония, САЩ, Южна Корея, Нова Зеландия, Австрия, Полша, Румъния, Сърбия, Иран и други.
Лауреатът сподели при получаването на приза, че е много благодарен на Фондацията за честта да бъде призьор в номинация „спорт", на треньорите му- Николай Рачев, Иван Иванов и Живко Андреев, на всички съотборници, които вървят с него по пътя на успеха, както и на своите родители.
Както всяка година така и тази от фондацията на Бербатов наградиха млади българи с големи постижения през 2014 г. Тази година те бяха общо 11, но още стотици влязоха в клуба на успелите, създаден от Бербатов и директора на фондацията му Димитрина Ходжева.
9-те победители в различните възрастови групи на областите "Изкуства", "Наука" и "Спорт" получиха годишна стипендия и статуетка със символа на фондацията - дете, протегнало ръце към звездите. Бяха присъдени и специални награди за талант от български училища зад граница и благотворителен проект.
Лично Димитър Бербатов награди лауреатите. Футболистът на Монако сподели, че е изключително горд с успехите на децата и е щастлив, че може да допринесе за тяхното бъдещо развитие.