Арена Созопол готов до края на месец май
Арена Созопол готов до края на месец май / netinfo

Последният етап от строителните дейности на „Арена Созопол" вече е стартирал, съобщиха от песцентъра на общината. От една седмица тече трескава дейност и заедно с изкопните работи, върви и строителството. Срокът за изграждане на подземния паркинг и на тренировъчното игрище е 5 месеца, а уникалното спортно съоръжение на Созопол трябва да бъде окончателно готово до май месец, когато градът ще бъде домакин на футболни срещи от Европейското първенство по футбол за младежи до 17 години.
Подземният паркинг ще осигури 126 паркоместа за гости на стадиона. Изгражда се специална рампа, по която автомобилите ще влизат в гаража, а самия гараж отгоре ще бъде оформен с ограда. Подходът към подземния паркинг е откъм противопожарната служба, откъдето ще влизат и излизат превозните средства. Осигурен е и авариен изход . Паркингът ще разполага с тоалетни, както и с пешеходна алея, по която да се стига до съоръжението.
Тренировъчното игрище, което се изгражда успоредно с паркинга ще бъде изградено на площ от 3,2 дка и ще бъде покрито с изкуствена трева. Подходът към него е откъм ул. „Одеса". Игрището ще разполага и със съблекални на два етажа на площ 150 кв. метра.
Общата сума на двата строителни обекта е 3 518 563 хиляди лева. 1 млн. лева вече е осигурен от бюджета на общината за тази година, останалите средства ще бъдат заложени в новия бюджет на община Созопол за 2015 година.