„Акве Калиде” празнува година в неделя
„Акве Калиде” празнува година в неделя / Пресцентър

На 18 септември (в неделя) туристическият комплекс "Акве калиде" ще отбележи своя пръв рожден ден, тъй като точно преди година атракцията беше открита точно на тази дата.

Планирани са много танцови, музикални и други събития. През целия ден посетителите ще могат да видят автентични грънчарство, кошничарство, дърворезба, медникарство, ножарство и други и да си купят сувенир.

Творчески работилници ще научат най-малките гости как да изработват сами кукли и да танцуват под звуците на фолклорна музика. Всички деца ще имат възможност да участват в игри от старите времена.

На 18 септември посещението на музейната експозиция ще бъде със свободен достъп, а 3D прожекциите ще са на преференциални цени от 4 лева за възрастни и 2 лева за деца над 7 години.

Следобед започва танцовата и музикална програма с участие на фолклорен ансамбъл "Странджа". От 18:00 часа е магичното шоу на бургаския маг Йордан Янев-Зайн, носител на редица международни награди.

Празникът на "Акве калиде" ще завърши с концерт на група "Петте сезона" от 19:00 часа на откритата сцена. За първата му годишнина са поканени всички.