/ iStock
Болницата посрещна Нова година с три новородени момиченца
9-годишно дете е пострадало от фойерверк и е с леко изгаряне, съобщиха от УМБАЛ-Бургас.

Раната е обработена и детето е изпратено у дома. В нощта на 1 срещу 2 януари посетилите на "Спешно отделение" са били само двама.

Новогодишната нощ е била спокойна за екипа на "Спешно отделение". Преминалите пациенти са само 13, а диагнозите са разнообразни - от висока температура до злоупотреба с алкохол.

Пиратка откъсна два пръста на 3-годишно дете в Сандански

За разлика от новогодишната нощ, през последния ден на изминалата и първия ден на Новата година през "Спешно отделение" са преминали 160 души.

46 деца са прегледани в педиатричния кабинет със симтомите на характерните за сезона вирусни заболявания. Празничните дни също са били напрегнати - от излизането в "дългата ваканция" на 23 декември до първия работен ден на 2024 г., болницата е посетена от 949 души, сред които 310 деца.

Болницата посрещна Нова година с три новородени момиченца. И трите бебета, родени през целия ден на 1 януари са от женски пол, а две от тях носят името Рая.

Първото раждане е регистрирано в 3 часа сутринта. Последното дете, с което екипът на Родилно отделение изпрати 2023 г. също е момиче, родено в 20.40 часа. Всички бебета са родени нормално и са доносени и здрави.