13 уъркшопа предизвикват бургазлии във Включи града
13 уъркшопа предизвикват бургазлии във Включи града / netinfo

В 13 различни уъркшопа ще могат да се включат бургазлии в дните от 23 до 25 март /петък, събота, неделя/ в рамките на първото издание на фестивал „Включи града". Участието е безплатно. С оглед спецификата им и максимално добрата организация, част от уъркшопите изискват предварителна регистрация, в други можеш да се включиш спонтанно, на място. Регистрацията става през сайта на фестивала http://www.vkluchigrada.com/bg/registration и е отворена до 12 март.

Пресъздаване на добре познати игри чрез изследване и намеса в градските пространства (Предизвикани игри), запознаване с видеоарта - от технологията на видеопроизводството до завършването на готовия продукт - кратък филм (Включи камерата), танцови импровизации на открито (Изключи гравитацията), изследване на нагласите, идеите и желанията на бургазлии, свързани със собствения им град (Супер Бургас), електроника за художници (Интерактивни обекти с Ардуино), запознаване с техниката видео картографиране и аудио-видео инсталации (Визуална лаборатория) - това са част от интересните занимания, които ще предложи „Включи града".

Те ще бъдат водени от професионалисти в различни сфери на изкуството:

Винил & брейкинг уъркшоп ще запознае интересуващите се с хип-хоп културата, брейка и диджеинга, както и какви са предимствата на слушането на музика от плочи.

Ще има и ателиета по изработка на картички, стъклопис, батик, филц, направа на бижута.

Дружеството на бургаските журналисти ще организира уъркшоп по журналистика, в рамките на който ще се пишат новини, ще се правят видеорепортажи, снимки, интервюта - всички те ще са насочени към отразяване на случващото се във фестивала.

Уъркшопите ще се провеждат в Културен център Морско казино, Графична база, Флората, както и на открито в Морската градина.

„Включи града" е фестивал за съвременно изкуство, който ще се проведе за първи път в Бургас от 23 до 25 март в Морската градина. Всички събития в програмата са с вход свободен. Фестивалът се организира в рамките на проект на Община Бургас „Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще", Договор № BG161PO001/1.1-10/2010/004, финансиран по ОП „Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.