1000 музи в дефиле по улиците на Созопол
1000 музи в дефиле по улиците на Созопол / netinfo

Пъстро дефиле с около 1000 млади творци премина по улиците на Созопол и завърши на сцената на летен театър "Аполония". Там на тържествена церемония г-жа Христина Кръстева - председател на Сдружение "Музите" поздрави участниците във втората сесия и им пожела прекрасни изяви и творчески върхове. Многохилядната публиката в Созопол стана свидетел на тричасов концерт от музика, танци и песни. На сцената се представиха всички участници във фестивала от раздели "Танцово изкуство" и "Музикално изкуство".

Програмата продължава до 15 юли с представяне на останалите видове изкуства. Изложба с творби от участниците в пленера в раздел „Изобразително изкуство" ще се открие на 13 юли в залата на Читалище „Отец Паисий". На 14 юли в раздел „Литература" ще се представят избрани творби от "Пощенска кутия за приказки" на Гери Турийска.

Финалът на фестивал Музите ще е на 15 юли със заключителен концерт и връчване на купите Гранд при на фестивала и специалните награди на кмета на Созопол и наградата на Евтерпа България.

Сред участниците във фестивала са творчески колективи от 15 държави като Младежки симфоничен оркестър "Стринг оркестра" от Чехия, Дамски салонен оркестър към Катовицкия въглищен холдинг - Полша, Фолклорен ансамбъл "Лучка" от Братислава, Словакия, Фолклорен ансамбъл "Фолк дер" от Кипър, Ансамбъл "Тандем" от Беларус и др.